• 0543213436
  • edenbagolan@gmail.com

מסעדות מומלצות מסביב לישוב חד נס

צימרים עם מסעדה קרובה לחוף הכנרת הבילוי הכי נפוץ בקרב נופשי צימרים בצפון

צימרים יוקרתיים בחד נס – 6 מסעדות מומלצות מסביב לישוב:

צימרים יוקרתיים בחד נס מפורסמים באירוח האקסקלוסיבי, אך גם באוכל המשובח בתוך הישוב ומסביב לאגם. סגרתם בחד נס צימרים יוקרתיים? הנה 6 מסעדות שכדאי שתכירו:
 
אף חופשה בצימרים לא תהיה מושלמת, אם לא יהיה בה אוכל טוב. זה חלק בלתי נפרד מהחוויה ומהאפקט היוקרתי ולכן לא במקרה הוקמו שפע של מסעדות מצוינות בקרבת הישוב, עם נוף מושלם לאגם הלאומי.
 
פשוט להתניע את הרכב ולהגיע לחד נס, עם או בלי חופשה, להתנסות בטעמים והמאכלים מתוצרת הכנרת והגולן, להתמכר לחומרי הגלם המשובחים, להיחשף למטבחים מעניינים ובעיקר – ליהנות מדייט אטרקטיבי אפוף ארומת בישולים עם בני הזוג. אז מה תמצאו כאן? סטייקים מהמשובחים בארצנו, פיצה ששמה הולך לפניה וכמות מאתגרת של מזטים מהמטבח הערבי:
 

1. מושבוצ – במושב רמות, האח התיירותי התאום של חד נס

מה בסך הכל רוצה המטייל הסביר? אוכל כפרי מהביל וטוב על הצלחת? ביסטרו ערב רומנטי עם תצפית לנוף הפתוח? מקום מושלם לטורפים רעבים שחוזרים מיום טיול פלוס טבילה בכנרת? מושבצ במושב רמות השוכן (5 ד’ נסיעה מחד נס) מעל האגם עונה על כל אלה ויותר. להבדיל מהרבה מסעדות אחרות באזור, כאן פתוחים כל ימות השבוע, מה שעונה גם על הצורך של זוגות שמחפשים צימרים יוקרתיים ורומנטיים בכנרת לחופשה טובה מראשון עד רביעי.

ההקמה של מסעדת מושבוצ לפני עשור הייתה בישוב מעלה גמלא ושמה לעצמה למטרה להיות “בר עם אוכל טוב”, שזה גם הסלוגן שליווה אותה אז. אלא שהבעלים ארז רגב שהחליט אז לרדת מתל אביב ולחזור לנחלת הילדות בגולן, זיהה את הפוטנציאל הקולינרי שיכול להרחיב את זרועותיו.
 
אז הוא העתיק את מיקום המסעדה לרמות הסמוכה יותר לתיירות האטרקטיבית סביב הכנרת, הביא בשרי בקר וטלה מנתחים מקומיים לתוך התפריט, שילב תאוות בשרים נוספות כמו נתחי אנטריקוט, המבורגר, פילה, סינטה וצ’וריסוס (מומלץ!), למד לדייק את ההכנה על הגריל ולא שכח להוסיף מנות פתיחה כמו קרפצ’יו ואנטיפסטי, סלט קיסר ופטה כבד שאי אפשר להפסיק לאכול מהם.

 

2. צל תמר – בדרום הכנרת 3 דקות מחוף צמח

אם תשאלו מקומיים לאן כדאי ללכת, סביר להניח שהם ישלחו אתכם לפה, לקיבוץ אשדות יעקב. מדובר במקום עם ותק ופופולריות שהרבה אורחי צימרים יוקרתיים בכנרת וחד נס יהיו שמחים לגלות. נתחיל ממה שעושה את המקום הזה לכל כך אטרקטיבי – הוא בנוי כמו “מקום בלב הג’ונגל”:
 
גשר עץ גדול מחבר בין החניה למסעדה וסביבו צמחיה ירוקה וצפופה עם נחל זורם וגם ברווזים ותוכים שמשכשכים בכיף. האווירה גורמת איכשהו לתאבון להיפתח מהר ותמיד אפשר להתחיל עם החציל על הגריל והכרובית בטחינה או הבטטה כמנות ראשונות ולהמשיך עם תפריט שכולם יכולים למצוא בו משהו טוב לאכול כמו מנות בשר (והמבורגר מעולה) טובות, פירות ים, פסטות, פיצות ופוקאצ’ות (כולל פיצה טבעונית עם ירקות קלויים) – הכל במחירים נוחים. גם תפריט האלכוהול וחנות היין של המסעדה לא מחוררים את הכיס.
 
צל תמר אוחזת באחות תאומה במתחם צמח בשם “המזרחית של צל תמר” המתמקדת בחומוס-צ’יפס-סלט ומנות צהריים בלאפה/ פיתה / צלחת לאנשים שבאים רעבים מהכנרת או מטיול ג’יפים בבוץ ומוכנים “לדפוק ארוחה” לפני שממשיכים לחד נס לשנת צהריים בצימר.

3. צימרים יוקרתיים בחד נס על הנהר

הרבה אנשים שלוקחים צימרים יוקרתיים ברמת הגולן ובחד נס תוהים מה כבר יש לעשות כאן בלילה. אמנם אין כאן משהו שדומה לבליינות התל אביבית, אבל מי שמחפש מקום טוב לרקוד ולחגוג עד השעות הקטנות בתוספת אוכל טוב – מגיע לכאן.
 
הפאב-מסעדה בקיבוץ כנרת קיבל את המיקום הכי מפורסם בעולם: על אתר הירדנית, היכן שטובלים התיירים הנוצרים שמגיעים לביקור בארץ הקודש ומתברכים במימיו הקדושים של ישו. כן, אם תגיעו לכאן באמצע השבוע ומספיק מוקדם, עוד תזכו לראות את אחרוני המוטבלים על ידי הכומר.
 
המקום עצמו רומנטי ושוכן ממש על גדת הנחל. מומלץ לתפוס מקום בחוץ וליהנות גם מפכפוך הירדן וגם מהאוויר הטוב על כוס יין או שפע קוקטיילים מצוינים שמכינים במקום. על הנהר ממקדת את התפריט שלה במנות ים תיכוניות ואיטלקיות כמו פילה בקר וירקות שורש אפויים, פילה דניס עם ריזוטו כרובית, פיצות מיוחדות כמו פיצה ארטישוק או פטה עם פלפלים חריפים. תענוג.
 

4. מגדלנה – 10 דקות נסיעה מהשוב חד נס

הנה לכם שילוב מעניין: המושבה בעלת הצביון המסורתי מגדל, מבינה היטב את כוחן של המסעדות הערביות והים תיכוניות, האותנטיות, הישראליות, הגליליות או בקיצור – איך שלא תבחרו לקרוא להן. אלה עם הריחות והטעמים שכל אחד אוהב להתפנק עליהם ולא ממש רוצה להסתבך עם תפריטים מורכבים ומנות שקשה לבטא, אלא פשוט “לפתוח שולחן” עם מנות מכל טוב ולאכול עד סף פיצוץ.
 
כאן מול נוף מדהים לכנרת והרי הגולן כפי שנשקף מהמושבה מגדל, מגישה מגדלנה פרשנות אישית משלה למטבח הקלאסי הערבי ועושה את זה בהצטיינות שמשאירה גם את המבקרים הקפדניים ביותר פעורי פה:
 
כיסוני שישברק ממולאים בשר טלה וצנוברים מבושלים ביוגורט עזים חמצמץ, קוקי סאן ז’אק שהוא חגיגה בין חצילים לסלקים ואספרגוס, קבב ענתבלי עם עגבניות וחצילים מטוגנים מהמחבת הלוהטת עם טורטייה לבנונית בגריל ושפע טחינה עם עשבי תיבול, קטאייף אגוזים עם קדאיף וריקוטה פרסקה, כנאפה, תפריטי משקאות מגוונים ועוד המון מנות שעושות כיף בטעמים על הלשון וכמובן בתוך הבטן.
 

5. מרינדו – עין גב בחוף המזרחי של הכנרת

אם התעורר בכם פתאום הקרניבוריזם החייתי ומתחשק לכם לדעת איפה מוצאים את הבשר מרמת הגולן “הכי נחשב” – הוא מוגש כעת על צלחות במסעדה המבוקשת מרינדו בקיבוץ עין גב נהוג לדבר על כך שמצבה הקולינרי של הכנרת ורמת הגולן לא ממש מזהיר, אבל מי שמגיע לאירוח צימרים יוקרתיים בחד נס יודע היטב שאת השם מרינדו קשה מאוד לפספס.
 
ההצלחה אגב, נמצאת גם בסניף בשרונה מרקט וברמת השרון. אבל כאן במגרש הביתי, אין ספק שלחומרי הגלם המקומיים והטריים יש הרבה מאוד יתרון. אז מה כדאי לבחור? פלטות בשרים מוטרפות על האש, נקניקים מעושנים, המבורגרים, נתחי טלה ועגל, נתחי פורטרהאוס, שייטל ופריים ריב עסיסיים ועוד המון פינוקים של תאוות הבשרים המושלמת – אידיאלי לערב זוגי איכותי על שפת הכנרת, במרחק קצר מהצימר שלכם.
 

6. פיצה פרסקה

אתם נמצאים בתוך צימר בחד נס ופתאום חשקה נפשכם בפיצה גדולה ומעולה? שווה להשקיע נסיעה עד הקצה השני של הכנרת בשביל פיצה פרסקה בקיבוץ מסדה – הבייבי גורמה המדהימה של הפיציולו יוני אברהם.
 
להבדיל מהרבה עסקי אוכל מקומיים שדעכו לצערם הרב עם הזמן, ידעה פרסקה בדיוק איך לשמר פעם אחר פעם את הטעם הייחודי שלה ולמשוך את כל תושבי האזור אליה, לארוחה בחוץ (או בלקחת הביתה) לפחות אחת לשבוע. עם הזמן זלגה השמועה על הפיצרייה המקומית שעושה היסטוריה גם לתיירים והחופשים בחד נס ובקו כנרת-גולן.
 
כאן תקבלו פיצה נפוליטנית מסורתית – כזו עם גבינה נשפכת שצריך לאכול בסכין ומזלג. אגב – אין כאן חלוקה למשולשים! הפיצות הינן אישיות בגודל אחיד ונאפות בטאבון נפוליטני אורגינלי עם טכניקת התפחה ותיבול מסורתיות. ויש גם מיוחדות כמו פיצה עם תפו”א מהמדורה, מוצרלה, בצל ירוק וקרם פרש עם משקאות איטלקיים אלכוהוליים תוססים בצד.
 

אהבתי

%d בלוגרים אהבו את זה: